Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΥΠΕΘΑ ΓΕΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΒΑΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΔΥΠ
Αθήνα 09/10/2014

ΘΕΜΑ: Υγειονομική Περίθαλψη 

1. Υπενθυμίζεται σε συνέχεια του (β) σχετικού, με το οποίο το ΕΔΥΠ/ΔΥΒ, ενημέρωσε εκτός των άλλων κα για τη μη εφαρμογή του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (ΣΗΣ) στους ασφαλισμένους του ΥΠΕΘΑ/ΓΕΣ ότι, είναι αναγκαία η κοστολόγηση επί της χειρόγραφης συνταγής, δηλαδή η αναγραφή των ασφαλιστικών τιμών, της συνολικής συμμετοχής του ασφαλισμένου και το συνολικό πληρωτέο από το Δημόσιο, από το φαρμακείο που εκτελεί τη συνταγή. 
2. Ωστόσο, το σύνολο σχεδόν των συνταγών φαρμακευτικής περίθαλψης που υποβάλονται στη ΔΥΒ/ΔΥΓ και οι οποίες έχουν εκτελεστεί σε μη συμβεβλημένα φαρμακεία, δεν είναι κοστολογημένες (από το φαρμακείο), όπως είχε επισημάνει η ΔΥΒ με το (β) σχετικό. Το γεγονός αυτό δημιουργεί μεγάλες δυσχέρειες στον έλεγχο και τον καταλογισμό των δαπανών. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το (α) όμοιο για την κοστολόγηση των φαρμάκων, εφαρμόζονται οι ίδιες διατάξεις που αφορούν και τον ΕΟΠΥΥ. 
3. Παρακαλούμε για την εφαρμογή των παραπάνω απο τους φαρμακευτικούς συλλόγους στους οποίους αποστέλλεται, τόσο από τα συμβεβλημένα όσο και απο τα μη συμβεβλημένα φαρμακεία. 
4. Οι Σχηματισμοί στους οποίους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ενημέρωση των φαρμακευτικών συλλόγων της περιοχής ευθύνης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου